sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Mikä muuttui kun Anselmista tuli eurooppalainen?

Anselmihan läpäisi noviisiluokan vajaa kuukausi sitten, ja näin ollen pääsi eurooppalaiseen rotuun.
Mutta miksi? Eikö Anselmi kelvannut tavallisena maatiaiskissana? 

Ai taas se jauhaa tuosta rotuasiasta.
Aluksi kommenttina, että kaikki kissat ovat mielestäni yhtä arvokkaita ja ansaitsevat samanlaisen hoidon ja kohtelun, oli ne sitten rotukissoja tai ei. Anselmihan on ollut aina upea, ihmisrakas, hyväluonteinen ja kiltti kissa, joten sinällään rotuun pääsemisellä ei ollut mitään merkitystä sen suhteen kuinka ihana ja rakastettu kissa se on. 

Kuulitteko, upea, hyväluonteinen ja killti.
Kun olin päättänyt hankkia Eemelin, halusin sille seuraa. Katselin eurooppalaisten pentuja, ja hetken ajatuksena oli ottaa Waputtarelta kaksi pentua, mutta jostain syystä halusin, että pennut ovat eri värisiä. Olin myös ihastunut valkolaikkuihin, ja tiesin, että niiden kasvattajia on vähän ja kasvatus hankalaa saatavilla olevien siitoskissojen vähyyden takia. Tuolloin heräsi ajatus, että jos meille löytyisi maatiaiskissa, josta voisi tulla noviisi, sitä voitaisiin ehkä hyödyntää valkolaikkujen kasvatuksessa. 

Tämänkin on varmaan jo aiemmin käyty läpi...
Minä otan torkut välillä.
Niinpä aloin etsimään sopivia kissoja tori.fi:stä ja vastaan tuli Anselmi. Anselmi vaikutti lupaavalle, oli sopivaan ikäinen, ja niin tein päätöksen että Anselmi tulee meille. Koko ajan tiesin, että on mahdollista, ettei Anselmista tule rotukissaa. Tämä ei haitannut, sillä se on ihan yhtä ihana kissa ja ihan yhtä hyvää seuraa  Eemelille joka tapauksessa. 

Edelleen ihana kissa.

Mutta sitten kysymykseen miksi? Ensinnäkin toivoin, että Anselmista tulisi eurooppalainen, jotta se voisi olla Eemelin mukana näyttelyissä. Kotikissana Anselmi olisi toki voinut osallistua myös näyttelyihin, mutta astutusta varten se piti rekisteröidä. Ja XSH-rekisteröidyt kissat eivät voi osallistua näyttelyihin. Paitsi yhden kerran noviisiluokkaan. Näin ollen eurooppalaiseksi pääseminen oli ainoa keino, jolla se voisi osallistua näyttelyihin.

Näyttelykissa
Lisäksi Anselmin rodulla on merkitystä sen pentujen rodulle. Kun Anselmi tuli eurooppalaiseksi ennen kuin pennut rekisteröitiin, saatiin pennut rekisteröityä myös suoraan eurooppalaisiksi. Muuten pennut olisi rekisteröity XSH:ksi  ja niiden olisi pitänyt käydä tarkistusluokassa päästääkseen eurooppalaisiksi. 

Mekin ollaan nyt eurooppalaisia.
Saatiin rekisterikirjatkin tällä viikolla.
Näin ollen siitä, että Anselmi on nyt eurooppalainen, on muutamia käytännön hyötyjä. Ja tietysti oli kiva saada vahvistus tuomareilta omalle näkemykselleni, että Anselmi täyttää eurooppalaisen kissan standardin. Arkihan meillä pysyy ennallaan, eikä tietystikään mikään meidän tavallisessa elämässä ole muuttunut. 

Niin, kuvitelkaa, edes ruoka-annosten koko ei kasvanut.
Olisi luullut edes jotain konkreettista hyötyä siitä rotujutusta olevan!

Kissat on kissoja, oli niillä rotukirjaa tai ei. 

Terveisiä kaikille kissoille, rekisterikirjalla tai ilman!

7 kommenttia:

 1. Oot ihan mahdottoman suloinen, rodusta viis :)

  VastaaPoista
 2. Niinhän se on, kissa on kissa, on sillä rotukirjaa tai ei. Ja kaikki kissat on IHANIA. :)

  VastaaPoista
 3. Komea ja kiltti, voisiko enempää toivoa? Ihana poika.

  VastaaPoista
 4. Tämäpäs oli mielenkiintoista tietoa. :) Milloin on Anselmin ja Eemelin seuraava näyttely? Sielläkö siis Anselmi on jo ihan normaalisti muiden eurooppalaisten kanssa ja ainoa erottava tekijä on tuo lyhyt virallinen nimi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraava näyttely olisi meillä joulukuussa Karkkilassa. Jo Hartolassa Anselmi osallistui normaaliin luokkaan ja komeana kilpaili muiden eurooppalaisten kanssa 😉. Eli lyhyestä nimestä tosiaan erottaa noviisit kasvatetuista kissoista.

   Poista
  2. Pidetään peukkuja joulukuuta varten jo! :)

   Poista