tiistai 9. elokuuta 2016

Kissajuttuja Saksasta

Saksan reissulla tuli vastaan kissa-aiheisia juttuja.
 
Kuten aikuisten värityskirja täynnä kissoja!

Aiemmin en ole näistä juuri innostunut, mutta ehkä
syksyn pimetessä innostun näitä värittelemään.

Toinen mukaan tarttunut asia oli saksalainen kissalehti.

Ajattelin esitellä muutaman mielenkiintoisen jutun, mitä sieltä tuli vastaan. 

Ensimmäinen kertoo yhdysvaltalaisesta taiteilijasta, joka tekee lemmikeistä hieman erilaisia potretteja. Hänelle lähetetään kissan kuvan lisäksi kuvaus kissan luonteesta, ja hän sitten maalaa kuvan joka tuo esiin juuri noita luonteenpiirteitä.   


Hänen tekemänsä teokset vaikuttivat hauskoille, ja olisihan se mukava saada meidänkin kissoista tuollaisest edustavat potretit. Hän siis lähettää teoksen sähköisenä tiedostona, josta voi sitten teettää esim. canvas-taulun itse haluamassaan paikassa. 

Kuva Chris Beetowin nettisivulta.
Jos kiinnostuitte, taiteilijan kotisivut löytyvät osoitteesta http://www.chrisbeetow.com/

Toinen mielenkiintoa herättänyt juttu oli yhdysvaltalainen pariskunta, joka aikoo yhdeksän kuukauden aikana kiertää kaikki yhdysvaltojen kansallispuistot. Tässä ei sinällään vielä ole mitään kovin ihmeellistä, mutta heillä on kissa mukanaan. 

 
He kirjoittavat blogia missä kertovat matkansa edistymisestä ja sitä voi seurata osoitteessa http://ourvie.com/blog/

 Kolmas kiinnostava juttu kertoi hollantilaisesta yrityksestä Poopy Cat, joka on kehittänyt ympäristölle ystävällisempää kissan vessaa. Se koostuu pahvista/kartongista ja hiekkana käytetään erittäin imukykyistä puukuitua. Vessa vaihdetaan uuteen noin viikon välein, mutta koska materiaalina on kierrätystuotteet, ja ne ovat maatuvia, tämän pitäisi olla hiilijalanjäljeltään pienempi kuin normaalin kissanhiekan käyttö.

kuva Poopy Catsin instagram tililtä.

He valmistavat kartongista myös erilaisia kuutiota, joista saa rakennettua erilaisia kiipeily ja leikkimispaikkoja kissoille. Heiltä löytyy myös pahviset kissan leikkipaikat muotoiltuna isojen nähtävyyksien, kuten Eiffel tornin muotoon. 
Yrityksen toimitiloissa asustaa ympärivuorokautisesti kaksi "työntekijää", eli kissaa jotka testaavat kaikki tuotteet. Yrityksen kotisivut https://poopycat.com/

Tähän loppuun vielä hauska video noista kuutioista, melkein tekisi mieli tilata niitä meillekin...
Ylläolevat jutut eivät siis ole mitenkään yhteistyössä tehtyjä juttuja, vaan poimintoja lehdestä, mitkä olivat minusta mielenkiintoisia ja halusin jakaa ne teidän kanssanne.

2 kommenttia:

  1. Kaikkea jänskää lehdestä löytyikin, kiva kun jaoit!

    VastaaPoista
  2. Hyviä vinkkejä tuosta lehdestä! Aloin jo seurata Ourvie-blogia, ihan vain sen mukana olevan kissan takia. :) Ja ostin kesällä itsekin värityskirjan, kun löytyi kiva kissakuvia sisältävä - tarkoitus oli lomalla värittää, mutta arvaa, väritinkö. Ehkä sitten syksyn pimeinä iltoina... Ja hei, Miiru ja Tupsu ovat vihdoin alkaneet seikkailla myös netissä, tosin käsitöiden höystämänä: http://kassikissa.blogspot.fi/

    VastaaPoista