tiistai 30. elokuuta 2016

Pennut 1 viikon iässä - nimet annettu

Täällä blogin puolella seurailemme pentujen kehitystä yleensä näin tiistaisin, tarpeen mukaan pentukuulumisia voi tulla myös muina päivinä. 


Anselmin ja FI*Elekatin Tillipionin pennuilla on nyt ensimmäinen elinviikko takana. Pienten söpöläisten sukupuolet ovat jo aikalailla varmat, joten ne ovat saaneet nyt nimensä. 


Mutta ennen kuin esittelen pentujen nimet, kerrataan hieman miten pentue sai alkunsa. 
Anselmillehan oli alunperin suunniteltu ihan toinen morsian, mutta kun geenitesteissä kävi ilmi, että Anselmi kantaa pitkäkarvageeniä, tuli löytää naaras jolla tuota geeniä ole. Näin varmistetaan että pennut ovat kaikki lyhytkarvaisia. Kun varmistui, että Elekatin Tillipionilla ei tuota pitkäkarvageeniä ole, alkoi urakka astutusluvan hankkimiseksi. 


Uuden noviisikäytännön mukaan Anselmi rekisteröitiin aluksi kissaliittoon XSH (EUR) rotuisena. Eli se on tunnistamaton lyhytkarvainen kohderotuna eurooppalainen. Tämän jälkeen laitettiin erikoisastutuslupa Kissaliittoon hyväksyttäväksi. Aluksi lupa piti hyväksyä Rotutoimikunnassa ja tämän jälkeen tarvittiin päätökselle (tai itse asiassa toimikunnan pöytäkirjalle) vielä Kissaliiton hallituksen hyväksyntä. Aikaa tähän kului kolmisen kuukautta, mutta kun lupa viimein saatiin, pääsi Anselmi treffeille ja kuten kaikki tiedämme tulosta syntyi :)


Koska Anselmi on rodultaan XSH, rekisteröidään pennutkin XSH (EUR) rotuisina. Neljän kuukauden ikäisenä ne on tarkoitus viedä näyttelyyn tarkastusluokkaan, jossa niiden on mahdollista päästä eurooppalaisiksi. Tämän jälkeen kissat ovat virallisesti rotukissoja, eikä esimerkiksi niiden astutukseen tarvita erikoislupia, vaan ne on kaikinpuolin tasavertaisia muiden eurooppalaisten rotukissojen kanssa. 

 

Tässä sitten esittelystä pienokaisten nimet. Koska pentujen molemmat vanhemmat ovat väriltään sinivalkoisia, valikoitui pentueen teemaksi Kalevala.

Ensin tytöt:
FI*Waputtaren Ututyttö Terhenneito "Enni"
 
FI*Waputtaren Mimerkki Metsänneito "Mimilia"

FI*Waputtaren Vellamo Vieno Vedenneito "Elma"

 Ja sitten pojat:

FI*Waputtaren Kaunis Kaukomieli "Aake"

FI*Waputtaren Ukko Anselminpoika "Ukko"

 Pentuihin ihastuneille lisätietoa löytyy Waputtaren kasvattajalta http://waputtaren.webbis.fi/.

Toivottavasti ainakin osalle pennuista löytyisi kasvatuksesta kiinnostuneita uusia omistajia, sillä näitä pentuja todella tarvitaan valkolaikkukasvatuksen jatkamisessa. Värinsä puolesta nämä pennut ovat nimittäin harvinaisuuksia. 

Pentujen emo on ainoa tällä hetkellä siitoskäytössä oleva sinivalkoinen eurooppalaisnaaras ja ainoa sinivalkoinen eurooppalainen siitosuros on emon eno. Nämäkin molemmat tullaan kastroimaan kohtapuoliin, joten tässä on nyt esittelyssä tämän värin tulevaisuuden toivot :)

5 kommenttia:

  1. Hienoja pentuja ja todella komeat nimet! :) - Kassinen ja henkilökunta

    VastaaPoista
  2. Voi mitä ihania pikkuisia ja komeat nimet. Toivottavasti tosiaan löytyy pennuille omistajat, jotka haluavat jatkaa sukua!

    VastaaPoista
  3. Ihania kissavauvoja ja niin kauniin värisiä :)

    VastaaPoista