perjantai 23. joulukuuta 2016

Kaskelan joulutarina: Osa 23 - Kello on löytynyt ja joulu pelastettu


Ehkä huomasitte, että YLE ilmoitti jo joulupukin lähteneen matkaan.  Moni saattoi miettiä oliko joulupukki saanut kellonsa vai ei. 
Heti alkuun voin paljastaa, että kello on löytynyt ja joulupukki voi tehdä kierroksensa niin kuin ennenkin. 
Mutta kerrataanpa miten kaikki kävikään:

Mustavuoren noita oli siis saanut vihiä joulupukin kellosta. Hän ehdottomasti halusi saada kellon itselleen, sillä sen avulla voisi valloittaa maailman. Noita oli käyttänyt kissanpentuja avukseen päästäkseen Korvatunturille. Tonttujen ihastellessa pentuja, noita yritti päästä Ylitontun huoneeseen varastamaan kellon. Ylitonttu yllätti kuitenkin noidan itse teossa, ja noita sai luikkia takaisin luolaansa Mustavuorelle. Kissanpennut jäivät Korvatunturille ja tontut etsivät pennuille hyvät kodit. 

Tonttu Touhukas seurasi tapahtumia kiinnostuneena. Hän sai tästä idean - pieni kepponen ennen joulua voisi olla aika hauska juttu.


Tonttu Touhukas pyysi Ylitonttua esittelemään kellon ja Ylitonttu suostui. Ja loppujen lopuksi Tonttu Touhukkaan onnistui ottaa kello huomaamatta itselleen. Hänen oli tarkoitus palauttaa kello sopivassa välissä, mutta sitten kellon katoaminen huomattiin ja siitä nousi kauhea kohu. Tonttu Touhukasta alkoi jo harmittaa koko temppu, mutta hän ei kuitenkaan uskaltanut tunnustaa ottaneensa kelloa.

Sitten Tonttu Touhukas keksi miten voisi selvitä pinteestä. Hän oli kuullu, että Anselmi ja Eemeli etsivät kelloa ja epäilivät noitaa syylliseksi.Hän sai myös selville, että kissat olisivat menossa näyttelyyn Karkkilaan. Jos hän lähettäisi vihjeviestin kissoille ja veisi kellon Karkkilaan, niin kissat löytäisivät kellon sieltä. Kaikki olettaisivat että tämä oli noidan tekosia ja pukki saisi kellonsa.

Niinpä Tonttu Touhukas lähetti viestin ja oli varautunut lähtemään Karkkilaan. Mutta voi ei, mitä sitten kävikään. Hänet määrättiinkin lahjojen paketointivuoroon koko viikoksi. Niinpä hän ei päässyt Karkkilaan ja kello jäi Korvatunturille hänen tonttupussiinsa.


Anselmi oli jo pitkään epäillyt että syyllinen olisi joku muu kuin noita, ja että kello voisi olla vielä Korvatunturilla. Mutta ei oikein keksinyt miksi joku tontuista olisi ottanut kellon.
Kesti jonkin aikaa ja useita keskusteluja eri tonttujen kanssa (joista osan hoiti tietysti Eemeli) ennen kuin tilanne alkoi hahmottua. Viimeisenä vihjeenä toimi kun joku tontuista kertoi, että Tonttu Touhukas keskeyttää nykyään työnsä vähän väliä käydäkseen tonttupussillaan.
Tätä pidettiin vain keskittymiskyvyn puutteena, mutta Anselmi arvasi heti mistä oli kyse.

Niinpä hän ohjeisti tonttuja mistä kello voisi löytyä. Kuten tiedetään, kello ei kuitenkaan ollut tonttupussissa.Kun Ylitonttu oli kuullut Anselmin epäilystä, hän päätti antaa Tonttu Touhukkaalle opetuksen. Hän oli käynyt ottamassa kellon itselleen ennen kuin muut tontut menivät yhdessä sitä tonttupussista etsimään. 

Koko eilisen illan kelloa etsitiin koirien ja kissojen kanssa (Kaskelan katit eivät valitettavasti päässeet osallistumaan), kunnes Ylitonttu viimein paljasti että kello on hänellä.
Tonttu Touhukas oli hurjan riemuissaan että kello löytyi, mutta samalla erittäin häpeissään että oli tehnyt sellaisen jekun.


Puolilta öin kello laitettiin takaisin omalle paikalleen Ylitontun huoneeseen, sen jälkeen, kun oli tarkastettu, että se toimii kuten ennenkin. Ja kun pukki tuli aamupäivästä hakemaan tarvikkeitaan jouluaaton reissua varten, sai Tonttu Touhukas ojentaa kellon hänelle. 

Korvatunturilla ei turhaa kanneta kaunaa, ja koska Tonttu Touhukas vannoi ettei enää ikinä tee mitään noin tyhmää, ja lisäksi lupasi vielä siivota tonttupajan katosta lattiaan, hän sai anteeksi tekonsa.Kun kello oli löytynyt saattoivat Kaskelan tontutkin jatkaa normaaleja päivärutiinejaan.
Tähän loppuu Kaskelan joulutarina.
Kiitoksia kaikille, jotka olette jaksaneet tarinaa seurata ja etenkin kommentoida sen vaiheita.
Voi olla että Kaskelassa kerrotaan tarinoita jatkossakin.

Enää yksi yö jouluun!

3 kommenttia:

 1. Ootte te fiksuja kun selvititte koko jutun!! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
 2. Vitsit, miten älykkäitä te ootte :) hieno suoritus!

  VastaaPoista
 3. Jee, tosi hyvä, että se kello löyty!
  -P&P

  VastaaPoista