sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Kaskelan joulutarina: Osa 4 - Lisävihjeitä tontuilta


Hei, mikä tuolla oven alla on?

Sen täytyy olla viesti tontuilta.


Saatko sä otettua sen?


Joo saan, se tulee ihan helposti.

Jos mä vaikka luen mitä ne kirjoittaa.

Hei Anselmi ja Eemeli!
Oli todella huojentavaa kuulla, että autatte meitä taikakellon löytämisessä. Taikakellon avulla joulupukki saa pysäytettyä ajan niin, että ehtii vierailla kaikkien lasten luona jouluna. Ilman taikakelloa tuo tehtävä olisi ihan mahdoton ja lapset jäisivät ilman lahjojaan. 
Tässä hieman taustaa siitä, mitä on tapahtunut. Taikakelloa säilytetään tarkasti vartioituna ylitontun huoneessa olevassa kaapissa. Kun ylitonttu alkoi suorittaa normaalia tarkastustaan joulua varten, kello olikin kadonnut! Lokakuussa tehdyssä suursiivouksessa se oli vielä tallessa. 
Emme ymmärrä mihin kello on voinut kadota, sillä ylitonttu on erittäin huolellinen, eikä kenelläkään ole asiaa hänen huoneeseensa ilman erityistä lupaa. Yksi epäilys meillä kyllä on - Mustavuoren noita on jo kauan himoinnut tuota taikakelloa. Hän suunnittelee suurta noitavallankumousta ja tuon kellon avulla hän voisi tehdä vaikka mitä! Mutta miten noita olisi voinut päästä huomaamatta hakemaan kellon tai ylipäätään tänne Korvatunturille? 
Vai voisiko olla niin, että meidän tonttujen joukossa on joku, joka haluaa joulun menevän pilalle. Meillä tontuilla on joka tapauksessa todella kova kiire näin ennen joulua, joten emme ehdi tätä itse tutkimaan. Lisäksi emme haluaisi ilmoittaa tästä poliisille, sillä heidän tutkintansa haittaisi Korvatunturin toimintaa suuresti, emmekä saisi kaikkia lahjoja valmiiksi. 
Toivottavasti te löydätte tähän ratkaisun, olemme kuulleet, että olette aika nokkelia poikia!

Ystävällisin terveisin,
Joulupukin tontut

Kyllä tämä aika huolestuttavalta vaikuttaa.
Tuo noita kuulostaa erityisen ikävältä tapaukselta


Ehkä meidän pitäisi aloittaa tutkimukset siitä.


Tässä ei ole enää paljon aikaa jouluaattoon, jolloin pukki tarvitsee kelloaan.
Meille tulee vielä kiire.

2 kommenttia:

  1. O'ou, noidan mukana olo tekee tästä kyllä kovan homman!
    -Punkku

    VastaaPoista
  2. Ohhoh! Meistä kyllä vähän tuntuu, että tuo noita-osio on vain kuvitelmaa tonttujen osalta. Ei mikään noita pääsisi tonttujen ohi, on ne sen verran tarkkoja. Noidan kissan on pakko olla ollut asialla! - Kassinen ja Seppo

    VastaaPoista