torstai 12. toukokuuta 2016

Eemelin treffit

Nuoripari poseeraa
(Kuvan ottanut Julia, jolla morsian on sijoituksessa)
Kuten blogissa on jo aiemmin mainittu, Eemeli vietti jännittävät kaksi vuorokautta Lahdessa treffeillä. Tässä hieman lisäkertomusta siitä, sekä kuvia nuoresta parista.

FI*Belagian Yrmeli, EUR n (musta)

Eemelin morsian on siis FI*Belagian Yrmeli, kutsumanimeltään "Dippi", joka on vuoden ikäinen musta eurooppalaisnaaras. Dipin omistaa Eemelin kasvattaja, ja se asuu sijoituskodissa Lahdessa. Dippi alkoi nyt keväällä kiimailla ahkerasti, joten todettiin, että heti kun Eemelin verikokeiden tulokset ovat selvillä, treffit toteutetaan.

Dipin kotona oli paljon kaikenlaisia mielenkiintoisia hajuja - asuuhan siellä kaksi naaraskissaa.
Helatorstaina vein siis Eemelin Lahteen. Siellä se sai aluksi tutustua paikkoihin Dipin ollessa parvekkeella. Kun nurkat oli suurin piirtein kierretty ja haisteltu, tapasivat kissat toisensa.

Dippi on  suloinen kaunotar.
Perjantaivideossa olikin pätkiä siitä miten varovaisesti kissat toisiinsa suhtautuivat. Kiinnostusta oli kyllä kovasti molemmin puolin, mutta Dippi piti tiukasti huolen siitä, että liian lähelle ei saanut tulla. 

Eemeli kuikuilee varovasti huoneen toisesta päästä Dippiä.
Eemeli onneksi kotiutui uuteen paikkaan hyvin nopeasti, ja alkoi illan mittaan jo vikitellä Dippiä naukumalla ihan erityisellä äänellä, jota ainakaan mina en ollut ennen kuullut.


Kyllä mä tiedän täällä jo nämä paikat...

...että ihan hyvin voit jo lähteä.

Aamulla välit olivat olleet jo paljon suopeammat ja varsin pian Eemeli ymmärsi mistä treffeissä oikein on kyse. Astumisia tuli tusinan verran, vaikka toisen yön kissat viettivät eri huoneissa, jotta isäntäväki sai hieman nukuttuakin. Naaras kun kuulemma päästää todella kovaäänisen rääkäisyn astumisen lopuksi. Niinpä lauantai-iltana sain hakea Eemelin jo kotiin.


Vaikka pari vietti mielellään aikaa vierekkäin, oli yhteiskuvan saaminen haastavaa.
Mielenkiintoista kissojen soidinmenoissa on se, että naaraan täytyy olla tarpeeksi vaikeasti tavoiteltava, että kollilla pysyy mielenkiinto. Niinpä alun murinat ja sähinät kuuluvat asiaan, ja lauantaina, kun Dippi alkoi olla jo liian "helppo", Eemelin mielenkiinto alkoi jo vähän lopahtaa.

Kissat ovat hyvin sopusuhtainen pari kaikenpuolin,
joten jos kaikki sujuu hyvin, odotettavissa on upeita pentuja.
Eemelin osalta velvollisuudet ovat mitä todennäkösimmin ohi, mutta Dipin luona alkaa mielenkiintoinen vaihe, kun seurataan miten alkukesä ja kantoaika sujuu. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, pentuja on odotettavissa heinäkuussa viikolla 27-28. Dipin ja pentujen kehitystä voi myös seurata omassa blogissaan.

Sijoituskodissa alkaa nyt jännittävät ajat, kun toivotaan että treffit olivat onnistuneet.

1 kommentti: