lauantai 7. toukokuuta 2016

Tieteellistä tutkimusta Kaskelassa

Mikä ihme tämä nyt on, rapisee kyllä ihan kivasti kun sitä liikuttaa...
Kisssablogeissa on ahkerasti tehty vertailevaa tutkimusta kissan tassuista ja tulitikkurasiasta. 
Joten eiköhän meidänkin ole aika ottaa osaa tähän tärkeään empiiriseen tutkimukseen. ("Kokemusperäinen tutkimus, joka perustuu tutkimuskohteen havainnointiin tai mittaamiseen")

Kyseessä on selvästi kvalitatiivinen tutkimus, sillä "Laadullisessa tutkimuksessa käytetään yleensä harkinnanvaraista otantaa. Tutkittavia yksiköitä ei valita kovin suurta määrää ja niitä tutkitaan perusteellisesti, jolloin tärkeää on aineiston laatu." Laatu on ainakin tässä otannassa huippuluokkaa!

Tutkimus siis suoritetaan yksinkertaisesti asettamalla tulitikkuaski tassun viereen ja vertailemalla näiden kahden kokoa keskenään. Tulokset raportoidaan mielellän kuvien muodossa.

Tänään blogimme saa siis toimia tiedejulkaisuna. "Tiedejulkaisu tarkoittaa säännöllisesti ilmestyvää lehteä (tai blogia, eikö se ole melkein sama asia), jonka tehtävänä on edistää tieteellistä tutkimusta uusia tutkimustuloksia julkaisemalla. Lehti ei ole tarkoitettu suurelle yleisölle, vaan kyseisen alan ammattilaisille."

Tässä tuloksia:

Anselmilla on todella isot tassut, mikä näkyy hyvin alla olevista kuvista. Ei Eemelilläkään mitkään pienet tassut ole, mutta jäävät kuitenkin tässä vertailussa Anselmille toiseksi. 


 


 
Sinällään tämä tulitikkurasiatutkimus tuottaa hyvinkin vertailukelpoisia tuloksia sillä "Tuloksia kutsutaan vertailukelpoisiksi, jos ne on saavutettu käyttäen samoja toistettavia kokeellisia menetelmiä (erillisissä kokeissa)."   

Noudatamme tietysti tutkimusraportoinnin vakiintunutta rakennetta. "Ensin esitellään tutkimusongelma, sitten tutkimuksen menetelmät, kolmannessa osassa esitetään tulokset ja neljännessä osassa tulokset liitetään taustakirjallisuuteen ja asetettuun tutkimusongelmaan.
Taustakirjallisuutena toimii siis tässä yhteydessä kaiken tiedon aukoton lähde Wikipedia.

1 kommentti:

  1. Hih, olipa hyvin kirjoitettu ja mielenkiintoinen tieteellinen julkaisu! Pisteet erilaisesta testin tulosten julkaisemisesta!

    VastaaPoista