maanantai 7. maaliskuuta 2016

Kokemuksia omasta häkistä näyttelyssä

Tuolla Askolan näyttelyssä huomasi, että erittäin monella oli oma häkki mukanaan. Sturdit olivat varmaan enemmistönä, muutamalla oli meidän tapaan Vipstoren häkki, ja sitten oli muutama muunkin tyylinen kangashäkki.

Häkkiin sai kätevästi myös ruusukkeet ja kissojen numerot kiinni.
Tekemäni tuunaukset häkin suhteen toimivat mielestäni oikein hyvin. Melkein kaikilla oli päädyissä olevat aukot peitetty katon yli levitetyllä viltillä. Meidän häkissä olleet napeilla kiinnitettävät kangaspalat ajoivat hyvin asiansa ja näyttivät siisteiltä. Oli myös hyvä idea laittaa keskelle häkkiä suojaverho, jonka taakse kissat pääsivät halutessaan katseilta piiloon. Vaikka molemmat pojat pysyivätkin aika hyvin näkyvillä, toi se selvästi turvallisuuden tunnetta niille. Myös häkin etuosassa olleet suikaleet olivat mielestäni kiva lisä, ja toivat vähän lisäsuojaa.

Melkein piilossa katseilta.
Kissanäyttelyssä häkissä tulee olla hiekkalaatikko, ja olin varuilta ottanut reilusti hiekkaa mukaan. No kumpikaan pojista ei käyttänyt hiekkalaatikkoa (paitsi Anselmi hetken makuualustana), joten seuraavalla kerralla hiekan määrä vähenee kyllä huomattavasti. Ihan jo siitä syystä, että nyt se levisi ihan kiitettävästi häkin pohjalle.

Tältä meidän häkki näytti kokonaisuudessaan.
Sitten parannusehdotuksiin. Häkkioloissa oli kissojen mielestä yksi erittäin vakava puute. Pahvilaatikoita oli vain yksi!!! Eemeli omi sen itselleen lähes koko ajaksi, mutta välillä siinä istuttiin myös vierekkäin. Eli seuraaviin näyttelyihin täytyy päällystää toinenkin pahvilaatikko mukaan.

Tässä se ainoa laatikko Eemelin käytössä.

Kuten aiemmin jo kerroin, kissat viihtyivät kovasti kun saivat olla samassa häkissä. Se varmasti myös lievitti jännitystä kun oli tuttu kaveri turvana. Kumpikaan kissoista ei onneksi yrittänyt avata vetoketjulla kiinni olevia ovia auki, mutta varmuuden vuoksi sidoin vetoketjun vetimet narulla yhteen aina kun poistuin häkin luota.

Kangaskaistaleet toimivat myös hieman esteenä, jolloin ovea saattoi pitää auki.
Jatkossakin on hyvä selvittää etukäteen miten toimitaan oman häkin kanssa, tässä on nimittäin näyttelykohtaisia eroja. Ja paikalle kannattaa mennä hyvissä ajoin, niin että saa häkilleen hyvän paikan. Nyt olisin mielelläni ollut hieman leveämmällä käytävällä. Kaikki tavarat, mitä tarvitsin, oli mukana, joten ennen näyttelyä kirjoittamani "mitä mukaan"-lista on ihan pätevä jatkossa sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti