maanantai 18. huhtikuuta 2016

Aktivointikurssin viikko 3

Tämän viikon työkaluja
Viime viikon postaukseen aktivointikurssin etenemisestä sain hyvän palautteen siitä, että tassulla koskettamiseen ja nenällä koskettamiseen olisi hyvä olla omat kepit. Tässä on toki pointti, sillä tällöin näiden keppien avulla voidaan helpottaa uusien temppujen opettamista. 

Tällä viikolla jo aiemmin kissat ihmettelivät blogissa uuden kepin ilmestymistä kuviohin.
Niinpä meille tuli uusi keppi, josta palkinnon saa vain silloin, kun sitä koskettaa nenällä ja pitää tassut nätisti siitä erossa. Suurin osa viikosta harjoiteltiinkin tämän kepin kanssa.

Siis tällainen keppi tällä kertaa.
Siinä olikin yllättävän paljon haastetta, sillä kissoille tuo tassulla koskettaminen on paljon helpompaa. Etenkin kun ehtivät oppia, että juuri siitä saa namun. Mutta kyllä tämäkin asia alkoi alun ihmettelyjen jälkeen onnistua. 

Joko aloitetaan?
Etenkin Eemeli on ihan loistava oppimaan uusia asioita. Siltä löytyy partiopojan "Aina Valmiina" asennetta, joten toistoja tulee paljon ja uudet asiat omaksutaan nopeasti. 

Osaan minäkin siihen koskea!

Anselmia ei useinkaan jaksa hirveästi sessiot kiinnostaa. Toki silloin kun hetki on oikea, niin sekin mielellään tehtäviä tekee, mutta oikean ajankohdan löytäminen on haastavampaa kuin Eemelin kanssa. Niinpä olenkin Anselmin kanssa tehnyt aika helppoja harjoituksia lyhyitä pätkiä kerrallaan, jotta sillä pysyy mielenkiinto yllä.
 
Mä tiedän että ne namit on tuolla pöydällä.
Kurssilla tämän viikon tehtävänä oli opettaa kissa antamaan tassua. Viikonloppuna mekin pääsimme tätä harjoittelemaan Eemelin kanssa. Ohjeistuksessa kerrottiin ns. kosketuslapun käytöstä. Eli aluksi kissa opetetaan koskemaan lappuun, jonka avulla se opetetaan antamaan tassua myös ilman lappua.

Ai tuohon lappuun pitäisi koskea.

Tässä kahteen eri käyttötarkoitukseen opetetut kepit osoittautuivat hyödylliseksi. Eemeli ei jotenkin ymmärtänyt että lappuun pitää koskea tassulla. Se haisteli kyllä lappua innolla, mutta tassu ei liikahtanut millään. Sitten keksin käyttää apuna keppiä, johon täytyy koskea tassulla saadakseen palkkion. Kun pidin keppiä lapun päällä, liikahti tassu välittömästi kepin päälle. Tästä Eemeli nopeasti alkoi ymmärtämään että pelkkää lappuakin koskemalla tulee herkkuja.
 
Luulitko että tuo jotenkin vaikeuttaa tätä?
  
Kai mä nyt tajuan koskea siihen siinäkin.

Tämän jälkeen lappu siirrettiin käteen, jolloin tassun antaminen käskystä alkoi olla jo hyvin lähellä. 
Vielä ei tätä harjoitusta olla saatu tehtyä ihan loppuun. Muutaman kerran lapun poistamisen jälkeen tassua on annettu myös koskien tassulla pelkkään käteen, mutta sitä täytyy vielä harjoitella. 
 
Tassun antamisen harjoittelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti